Carnaval 2018

DOOR IN Ongecategoriseerd Reacties uitgeschakeld voor Carnaval 2018

Van 8 februari tot en met 14 februari 2018 is het weer carnaval in Kudelstaart.

Voor de tweede maal gaat Prins Peter den Derde de geordende chaos leiden en samen met zijn Raad van Elf is hij de nodige voorbereidingen aan het treffen voor een carnavalsweek voor jong en oud.

BELANGRIJKE REGELGEVING
Tijdens het gehele carnaval gelden de volgende regels:
Legitimatie is voor iedereen verplicht. Geen legitimatiebewijs betekend geen toegang.
In verband met de alcohol regelgeving wordt er streng gecontroleerd. Dit betekent dat deelnemers jonger dan 18 jaar die alcohol consumeren direct worden uitgesloten van de optocht en/of het feest. Dit geldt ook voor de personen van 18 jaar of ouder die alcohol verstrekken aan personen onder de 18 jaar.
De organisatie is genoodzaakt deze regels streng te hanteren. Het niet naleven van deze regels levert onnoemelijk hoge boetes op. Om dit jaar maar ook volgende jaren het carnaval tot een succes te maken, vragen we alle bezoekers mee te werken en je te houden aan de regels.

OPTOCHT
Net als vorig jaar gaat de carnavalsweek van start met de loting voor de optocht. Op donderdag 8 februari 20:00 uur moet minstens 1 afgevaardigde van elke deelnemende kar aanwezig zijn in het dorpshuis om via een loting de volgorde van de stoet te bepalen. Niemand aanwezig betekent niet meerijden!
De grote optocht gaat zondag 11 februari om 11:41 uur van start bij het dorpshuis. Opgeven voor deelname aan de optocht is mogelijk tot .. februari. Langs de weg kijken en daarna meefeesten in de dorpstaveerne is natuurlijk ook heel gezellig. De toegang is gratis.
Klik voor de exacte route hier

KINDERACTIVITEITEN
Voor de kinderen is er ook genoeg te beleven. Op vrijdag 9 februari van 19:00 tot 22:00 uur kunnen de voetjes van de vloer tijdens het jeugdcarnaval. Toegang is €1,- en natuurlijk ligt er een prijs klaar voor de mooist verklede persoon. Ook zaterdagmiddag 10 februari staat in het teken van de kinderen en de jeugd. Allereerst is het tijd voor de kinderoptocht. Om 13:01 uur kunnen alle kinderen zich verzamelen op de parkeerplaats achter De Dorpstaveerne. Vanaf daar gaat de stoet met versierde wagens en fietsen richting woonwijk De Rietlanden, waar omstreeks 13:41 uur ballonnen worden opgelaten vanaf het schoolplein. Daarna gaat de stoet verder om uiteindelijk te eindigen bij De Dorpstaveerne, waar de prijsuitreiking voor de mooiste kar plaatsvindt en het nog tot 15:41 uur feest is. Deelname en toegang is gratis, opgeven is niet nodig.
Klik voor de exacte route hier

KAARTVERKOOP PRINSENBAL
Het Prinsenbal op zaterdagavond 10 februari belooft weer een enorm feest te worden met de meest fantastisch aangeklede bezoekers. Onze Burgemeester dhr. Nobel gaat aan onze Prins ….  weer de sleutel overdragen, waarmee Prins …. een week lang zijn scepter mag zwaaien over Poelgilderdam. Het Prinsenbal begint om 20:11 uur en eindigt om 01:51 uur. Kaarten zijn vanaf .. februari verkrijgbaar bij Gall & Gall Kudelstaart en kosten €15,- per stuk. Toegang vanaf 16 jaar.
Vorig jaar waren de kaarten in een mum van tijd uitverkocht, dus wees er snel bij!

AFTERPARTY
Maandag 12 februari gaat de Raad van Elf gewapend met fruitmandjes op bezoek bij de ouderen en zieken in Kudelstaart. ‘s Avonds is het opnieuw feest in De Dorpstaveerne. Om 20:11 uur opent Prins … de Blaauwe Maandag. Een soort afterparty voor de echte carnavalsvierders. Carnavalskleding is deze avond niet verplicht, maar verhoogt natuurlijk wel de feestvreugde! De toegang op deze avond is gratis.

Op dinsdag 13 februari wordt het carnaval in De Dorpstaveerne in stijl afgesloten met het Seniorenbal. Hiervoor wordt de ‘Jeugd van Vroeger’ uitgenodigd in de Dorpstaveerne om er weer een gezellige middag van te maken. Aanvang is om 14:11 uur  en de middag eindigt om 17:11 uur, ook op deze dag is de toegang gratis.

Voor diegenen die het carnaval op een traditionele wijze willen afsluiten is er op woensdagavond 14 februari om 18:51 uur een kerkdienst in de R.K. Kerk Sint Jan Geboorte waar je het askruisje kunt halen.

Commentaar is gesloten.